15 juni 2022
18:30

Alets IK

Referat: BK Astrio - Alets IK

En rätt solig kväll i perfekt temperatur för att spela fotboll (tror vi från bänken i alla fall...). Vi inledde matchen mot unga Astrio med två bra målchanser första minuten men sedan bedarrade det lite. Lite tveksamma i både offensiv och defensiv, lite snälla, hornen i pannorna syntes bara svagt. Men ett tidigt mål fick vi ändå när vårt presspel forcerade fram ett misstag hos motståndarna som Alice utnyttjade till 1-0. Astrio hotade också med snabbt spel på snabba forwards, matchen var rätt öppen så här långt. Nelly vaktade målet och fick svara för några ingripanden men hade bra koll.

Just Nelly var aleiten som i den andra periodens 7:e minut stressade fram en situation och utnyttjade den effektivt med välplacerat skott i burgavel. I den 12:e minuten hade vi en vass chans genom Wilma som prickade ribban (hade suttit om vi låtit 11 mot 11-mål stå kvar...). 2-0 till Alet var ställningen efter två spelade perioder. Molly stå i målet här och laddade batterier inför sista 25.

Och just Molly bröt i den sista periodens 12:e minut fram (igen) på högerkanten och slog en bra pass längs marken genom hela straffområdet där vänstermittfältaren Mira i vanlig ordning smugit fram och tack vare att skottet togs snabbt kunde utnyttja att motståndarna inte hunnit i position för bästa försvar. Detta 3-0 mål gav ytterligare energi till gänget och sista kvarten av matchen är ju riktigt bra från Alets sida. Målskytten Mira applåderades av och in kom Moa som fortsatte att göra vänsterkanten vass. Moa passade fram Elsa som tog snabbt och bra skott, 4-0. Sedan fick vi en repris av att Moa tog sig fram på vänsterkanten men tog nu eget avslut, 5-0. Zina, som mot sin vilja, hade spelat mittback kastades in på nytt med 3,5 minuter kvar av matchen och behövde inte mer än en minut eller så på sig för att ta vara på en ny fin pass av Molly och sätta 6-0, game, set and match. Alice vaktade buren och sysselsattes mest med att ta hand om för långa pass, räddade mer utanför straffområdet än i det (säger en del om bra försvar, idag igen).

Sex olika målskyttar alltså! Kul. Och sett över hela säsongen står vi ju inte och faller med någon enstaka tjej framåt, eller med någon enstaka tjej bakåt. Sedan kan vi ju gärna nämna Mika och Wilma som med styrka och snabbhet gör det svårt för motståndarna (bra vikarierat av Hannah också!) (vi kunde ju inte ha våra två 07:or på plan samtidigt). Ytterbackar som vågar följa med upp är bra, ökar styrkan i offensiven (idag främst Thea, tog ett par avslut ju) och backar som aldrig ger upp utan jagar efter och stressar fram misstag (Filippa, Ester och Michelle).

I lite vanlig ordning är vår bästa del av matchen den avslutande delen. Bra passningsspel och där en del från träningarna med att passa upp på felvänd, passa tillbaka, pass, pass tillbaka och sedan vänta på läget för pass på yta/djup. Kul att se schysst fysiskt spel (Astrio hade fler tjejer som bjöd till finfint) och att vara riktigt påkopplade i straffområdet. Vi har också tränat hörnor, vi fick inte utdelning på dem idag, men det börjar närma sig det med.... Med denna match färdigspelad så är vårens seriespel avslutat. Att titta för mycket på tabellen och siffrorna finns det ingen större anledning till. Några lag har mött varandra en gång, andra två, vissa matcher spelas med mindre mål, andra med större. Det är kul att tjejerna kan spela så bra fotboll och ännu roligare är att veta att de kan bli ännu bättre med fortsatt vilja och fint kamratskap.

Tack för en trevlig afton, spelare och vår månghövdade publik!